Followers

Sunday, December 23, 2012

The Little Improve.......


Salam semua...
Terima kasih kerna setia berkunjung ke sini...
terima kasih kerana terus menyokong diri ini....


Alhamdulillah.....
Melihat dia hari ini...
Melihat keaktifannya saban hari...
Kadangkala saya lupa...
Dia ISTIMEWA...
Kadang2 saya lupa dia Orang Kelainan Upaya....


Kerna...
Hari demi hari...
Dia menunjukkan kemajuan...
Walaupun sedikit...walaupun kecil...
Namun sudah cukup utk membuat
Jiwa saya menjadi besar...
Sudah cukup untuk membuat saya terus bersemangat...
Berjuang tanpa mengalah...
berusaha dan terus berusaha.....



Kerna saya yakin...
sayalah guru terbaik buat dia...
sayalah terapis terbaik buat dia...
sayalah orang yg paling memahaminya...


dan sayalah ibu yang sangat menyayanginya....

sampai bila-bila.....

Kasih sayang saya padanya tanpa syarat.....



Saturday, December 22, 2012

RUMAH BARU...???


Hampir 3 jam...
Merenovate....mengubahsuai...
Try and error.....
Template itu ini tak berkenan...

Tukar sana...tukar sini...

Akhirnya...

Tadaaa...My New Look....

Cari mood utk terus menulis sebenarnya.......

Tahun baru...azam baru.....

Chaiyokkk...chaiyokkk.....


Monday, December 10, 2012

Friday, November 23, 2012

PEDOMAN





Roda waktu tak pernah menunggu
Pergi terus berlalu
Segala dosa segala belenggu
Sesal menikam jiwa kuhiba, terasa
KebesaranMu… Lantas kutadah, berdoa

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan

Cahaya rahmatMu menyinar bahagia
Syukur hatiku rasa
Bergetar tubuh kusebut namaMu
Yang Maha Esa, Maha Pengasih Penyayang
KurniaanMu lantas kusujud, bersyukur

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah, jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan

Biar pedoman ini
Berkekalan dihati, selamanya
Pengubat jiwa, penyinar bahagia
Inilah kasih yang kita damba

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah
Jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan



Wednesday, November 14, 2012

Hati Tersentuh.....


Salam siaran semua...
Huhu jarang sgt berblog sekarang...
Mood ke laut...hehe...


gambar versi penyepit dan cawan...

Dia sedang leka bermain manik bersama cawan-cawan kecilnya...
Leka sungguh...dia memasukkan manik ke dalam cawan-cawan kecil itu...
dan menuangnya kembali ke dalam bekas besar...
Walaupun banyak kali manik2 itu tersasar...dan bertaburan...
Namun adakalanya dia berjaya melakukannya...
Apabila berjaya...dia akan bertepuk tangan dan tersenyum puas....

Semalam...sewaktu saya sedang melipat kain...
Dia masih lagi leka bersama manik-maniknya...
Sambil mendengar alunan zikir Indahnya Iman dari Astro Oasis..
Itu memang channel feveretnya sejak dulu...
syukur juga dia tak pandai memasukkan manik-manik itu ke dalam mulut...
bak anak-anak tipikal...
Jadi kuranglah kebimbangan saya.....

Tak semena-mena dia mencampakkan cawan2 yg dipegangnya...
Bertaburan manik-manik...
Terkejut saya...
Sungguh adakalanya saya bimbang..
Biarpun sawannya sudah hampir 3 tahun tidak menjengah...
Saya bimbang jika cik S**** itu menyinggah tanpa amaran....


cheeky face...

Dia tersenyum ke arah saya...sambil mengenyitkan mata...
Kedua tangannya diangkat ke paras dada...
Lagaknya seperti org berdoa...
Matanya kembali terarah ke skrin Tv...
Rupanya seorang anak kecil sedang membaca doa akhir tahun..
Bertuah sungguh ibu bapa anak itu...
Lancar dan bagus bacaannya...

Terkedu saya...lantas saya mengangkat tangan sambil menitiskan air mata...

Sungguh hati saya benar2 tersentuh....
Dia yg istimewa pun kenal penciptaNya..
Sedangkan kita yg sihat ni pun adakalanya lupa....

Itulah dia...
Anak istimewa saya...
Telatahnya cukup menghiburkan.....
dan ada kalanya menyentuh naluri keibuan saya...

Sesungguhnya dialah anugerah terindah buat saya....

Friday, October 26, 2012

Iman turn 5...3 tahun tanpa ayah....


Pejam celik...
Pejam celik...
Sudah hampir 5 tahun usiamu sayang...
3 nov bakal menjelang minggu hadapan...
But hari tu kita sangat busy...
Kakak Mira ada majlis konvokesyen
dan malamnya umi ada jamuan sekolah....
Mak Teh pula akan berpindah ke Bera....

Dan tanpa umi sedari juga...
Dah 3 tahun rupanya...
Umi membesarkanmu sendirian...
sendirian berkejaran memenuhi temujanji di hospital
sendirian menolak stroller mu di kaki lima hospital...
sendirian menangis gembira atas perubahan-perubahan positifmu...
sendirian memikirkan apakah langkah terbaik intuk memulihkanmu....

Alhamdulillah...
Umi masih mampu melakukannya hingga ke hari ini...
Hingga ke usiamu menjejak 5 tahun...
5 tahun juga umi takkan pernah berhenti untuk memulihkanmu sayang...
dan juga untuk tahun-tahun seterusnya.....

Setiap kali umi menatap foto-foomu...
umi bagaikan tidak percaya...
Kamu membesar dalam skala mu tersendiri...
namun cukup membahagiakan hati umi....

suka hisap jari

EEG test

seringkali keluar masuk wad akibat bronchitis

sesi terapi seawal usia 5 bulan

bed frame Hospital Segamat

OT

creeper crawler

terapi sit to stand

alhamdulillah

Iman dah sekolah

minum sendiri...

duduk sendiri....bak kanak2 normal...


Dan umi syukur sangat...
umi masih mampu memelukmu...
di kala lena....

Umi sayang kamu ketat-ketat....

Friday, October 19, 2012

Masa Yang Berlalu.....



Lewat dinihari itu....
Kupejamkan mata.....
Ada setitis air mata mengalir...
Subhanallah...bersyukurnya aku...
masih kuat berdiri hingga ke hari ini....
syukurnya aku...
masih mampu menongkah dugaan hidup ini....

Masa yang berlalu...
Membuatkan aku lupa pada sejarah lalu...
Masa yang berlari...
Membuat aku sibuk dgn urusan harian...
Keluar di kala subuh...meredah bandar Kuantan...
Menghantar adikku...berpatah balik ke sk panching timur...
yg memakan masa hampir sejam...
dan pada petangnya aku kadangkala sebok dgn urusan temujanji aiman....
sebok menjemput adikku pulang dari tempat kerja...
kembali meredah kesakan bandar kuantan....

Bila direnung....
Aku sendiri hairan...
Dari mana kekuatan itu datang....
dari mana ketabahan itu muncul....
Namun...itulah aku...
semakin teguh berdiri....
biarpun aku sendiri.......

Alhamdulillah aku selesa begini...
Bersama anak-anakku.....



Tuesday, September 18, 2012

Alhamdulillah...setelah hampir lima tahun.....


Syukur padaMu Ya Allah...
Setelah hampir umurnya 5 tahun....

Pada bulan Ramadhan yg lalu...
Iman dah tak mahu makan bubur...
Dia dah nak makan nasi...
Nasi yg lembik sedikit...
Alhamdulillah Iman boleh menelannya dan 
tidak tersedak seperti dulu...

Selamat tinggal bubur dan nestum...
Sedikit lega sebab nestum sekotak hampir 9 ringgit harganya...
Sekotak pun hanya bertahan seminggu je...


Sungguh seronok tgk Iman makan...
Yg paling suka tgk dia makan nasi dgn sayur lemak...siap menambah...

Dia juga dah mula buat perangai anak2 tipikal...
semuanya nak buat sendiri...
Nak minum air sendiri...
Juga nak makan sendiri...

Kadangkala jatuh juga air mata melihat kesungguhannya...
Dengan serba limitasi...
Namun akhirnya dia berjaya...



Gaya pegang cawan tersendiri....


Faveret dia mee hoon sup...
habis semangkuk...


Tapi nak suap sendiri...
Kalau umi suap geleng kepala...

Namun semenjak kena demam cirit beret teruk minggu lepas...
Iman menolak nasi...
Jenuh berpaksa
Dia hanya mahu makan roti dan nestum...

huhu buntu.....

Malam tadi umi cuba bagi Iman makan nasi dengan nestum...
Selera sungguh dia makan...
nampaknya dia masih tak blh tinggalkan seleranya dgn nestum....

Apa-apa jelah nak...
Yg pnting kamu makan...

Syukur.....

Saturday, September 8, 2012

Kekuatan Yang Hilang.....


Kekuatan itu hilang lagi...
Ketabahan itu pergi lagi...
Yang tinggal hanyalah air mata menemani lena...

Sungguh...dah lama benar rasanya umi tak menangis...
Namun ujian yg berasak tiba...
Buat umi kadangkala tenggelam dek air mata...
Buat umi hanyut dibuai emosi...

Benteng ketabahan itu kian rapuh...
Benteng kekuatan itu kian rebah...
Kerna umi juga manusia
Kerna umi jua punya hati...

Menjalani hidup sendirian...
dgn anak2 yg semakin membesar...
bukanlah suatu perkara yg mudah...

Masa sangat berharga...
Untuk memastikan Kak Long berjaya dalam subjeknya
Untuk memastikan Mira tahu membaca bila tiba masanya...
Dan untuk memastikan terapi Iman berterusan tanpa henti....

Sungguh dgn hanya 2 tgn...
Umi tak terkejar melakukan semua perkara...
Keletihan dalam berkerjaya juga kadangkala
membuatkan umi tenggelam dalam kelelahan...

Namun...
Umi bina ketabahan itu kembali...
Umi mencuba bina kekuatan semula...
Kena umi tahu...
Kini umi sendiri...
Tiada siapa yg ambil tahu dan mahu tahu....

Duhai hati....bertabahlah.....


tabahkan hatiku demi mereka Ya Allah...




Monday, September 3, 2012

Mira..turn 6...Alhamdulillah....


Umi masih ingat lagi...
6 tahun lalu, 31 Ogos 2006...
Pagi2 lagi umi dan Kak Long leka mengadap TV..
tengok perarakan merdeka di dataran merdeka...
Sambil makan tembikai...

Tiada tanda2 kontraktion...
sedangkan tarikh 31 ogos tu due date kelahiran Mira...
Kawan setugas umi call...tanya keadaan umi...
Sakit ke tak?
Kalau tak leh dapat anak merdeka...hehe...lucu....

Pagi 1 Sep 2006...Hari Jumaat...
Sakit bermula seawal 6 pagi...
umi cuba bertahan sebab belum ada sebarang tanda...
Malas nak ke hospital...takut disuruh balik sebab pintu servik belum terbuka...

Dah besar anak dara umi...

Pukul 11 pagi, sakit semakin kerap...
Abi pula kerja seperti biasa...
mujurlah ada Pak Lang yg sudi menghantarkan umi ke Hospital Serdang....

Setelah diperiksa...
bukaan baru 4 cm...
Doktor nak menghantar umi ke wad di tingkat 6...
umi tak mahu..bimbang peristiwa melahirkan Kak Long di bilik prosedur berulang lagi....
Tiada 6, 7, 8 hingga 10 cm...dari 4cm terus pergi 10cm...


Potong kek bersama Fitri...anak adik...

Masa berlalu...tiada rasa sakit yg singgah...
cuma sengal sedikit...
Umi sempat keluar makan roti canai yg umi bawa bekal kat lobi...
Pak Lang umi suruh pulang sebab nak masuk waktu Solat Jumaat...
Tinggallah umi sendirian di PAC Hospital Serdang...

selesai makan...umi sempat lagi berjalan-jalan di lobi hospital...

Potong kek yg dia sendiri pilih...

Pukul 330 petang...
rasa sakit yg amat sangat mula menerjah...
Bilik bersalin masih penuh...
Nurse cek jalan umi...baru 5cm...
Lambat lagi kata nurse...

Mereka bertiga...sebab utk saya meneruskan hidup....

Doktor pula memeriksa umi...sakit yg datang semakin kerap...
Doktor memecahkan air ketuban...
Jap kak...saya nak periksa labour room ada kosong tak...
Umi hanya mengangguk lesu...

Nurse sempat berpesan...kalau rasa dah nak bersalin...panggil..
5 minit berlalu...kontraktion yg tuhan saja tahu sakitnya menerjah bertubi-tubi...

Umi panggil nurse...

Terkejut nurse apabila cek umi dah 10 cm...
Sah sekali lagi tak de 6, 7 hingga 10 cm...
Sekali lagi tak sempat masuk labour room...

tak sampai 10 minit...
Alhamdulillah Mira lahir ke dunia...

doc yg gi tgk labour room ada kosong tak...
Terkejut melihat umi...

La dah bersalin...
sekejapnya akak sakit.....

Umi hanya tersenyum...keletihan...

Call abi...
" Saya dan bersalin..."

dgn sedikit ralat di hati....

* Selamat Hari Lahir Sayang....Moga hidupmu sentiasa dilindungi Allah 
dan menjadi anak yang solehah...
Umi sayang kamu ketat-ketat.....

Wednesday, August 29, 2012

UNTUK DIA...SELAGI HAYATMU DI SINI









Sunday, August 12, 2012

KEBERKATAN RAMADHAN


Salam siaran kembali...
Dah lama blog umi ni tak berupdate...
Sangat sebok dgn urusan harian dan memenuhi temujanji2 Iman di Hospital...

Sungguh...
Ramadhan kali ini sangat bermakna buat umi....
3 video ini umi kongsikan dgn pembaca KerikilKehidupan...
Perkembangan terbaru Iman...

Hanya kesyukuran tidak terhingga yg mampu umi panjatkan...

Benarlah kata-kata...
apa yg mustahil bagi kita...
tidak mustahil bagi Allah....


Iman mampu merangkak dan menolak badannya sendiri...



bergerak dgn kerusi kecil...balancing yg semakin bagus..
Alhamdulillah...


Dan yg terbaru...
Cuba utk berdiri sendiri....

Syukur...syukur...Ya Allah....

Sunday, July 29, 2012

Status di FB




Rasa macam nak tepuk dahi..huhu...tapi nasi dah jadi bubur...tak leh wat apa-apa...dah terlambat...
26 Julai...oppoiment pertama Iman dan Kak Long di Klinik Pakar oftamology di HTAA...terpaksa gi sek dulu sebab cuti tggl 2 hari...nasib kat pahang ni time sleep laku lagi...
Tgk kedaan klinik rasa mcm kembali semula ke Hospital serdang...Alhamdulillah...

Result Temujanji yg panjang...pukul 9 sampai 3 petang...lama tggu ubat...
Iman...saya ralat sungguh...saya baru tahu sbnarnya mata Iman yg saya sangka ok, rupanya tak ok...Iman cross eye...pandangan kedua matanya tidak serentak...berubah-ubah...dan Iman akan melihat sesuatu dgn sebelah mata sahaja...sama ada mata kiri atau kanan...bertukar2...sebab...gangguan pada saraf otak...
Dan doc bgtau sebenarnya mata Iman boleh pulih dgn pembedahan...tetapi sebelum Iman berumur 2 tahun...terkedu saya...setelah 3 tahun berlalu...Doc di Hospital Serdang tak pernah bgtau saya apa-apa...mereka cuma kata saraf mata ok...rabun tak teruk...lazy eye juga tak teruk...Di Muar...saya hanya berjumpa optometris, dgn oppoimen sethn sekali...jumpa doc boleh bilang dgn jari...tiada pemeriksaan saraf mata dilakukan...dan saya beranggapan mata Iman ok...
Apa yg boleh saya katakan...saya bukan pakar mata...yg saya tahu saya akan pergi walau sejauh mana hospital utk memenuhi temujanji anak saya...dan saya mengharap anak saya diberi rawatan terbaik itu sahaja...sekarang...hanya redha...

Kak Long...dgn seorang ibu dan 2 anak mejalani pemeriksaan serentak...saya sungguh lelah...bulan Ramadhan lagi...sorang anak masuk bilik 14, sorang lagi bilik 9...huhu pening...Saya terpaksa meninggalkan Kak Long waktu proses membesarkan anak mata...tika Iman menjalani prosedur melihat saraf...dgn harapan Kak Long baik2 saje...Kali ni lama sungguh doc periksa mata Kak Long...saya sampai naik cuak..sampai saya tertanya, teruk sgt ke mata anak saya? doc jawab....kes sebegini jarang ada di kuantan...so ia satu bonus buat doktor2 saya yg sedang housing...ohhh...rupanya...uppp...rare case...

Hasil temujanji....saranan doc mata di Hospital Serdang utk Kak Long menggunakan kanta khas adalah satu saranan yg bijak dan berjaya...mata juling kak long hampir pulih dgn kanta khas...dan itu satu kejayaan bagi pakar mata...vision kak long juga semakin bagus dan tak perlu tukar cermin mata...huhu syukur...sebab lens khas tu blh mencecah harga rm500 satu set...namun terapi patching harus diteruskan....



Moga mereka terus membesar dgn sempurna....

Friday, June 29, 2012

MIMPI YANG INDAH....

Dalam subuh hening...
Di hari terakhir di bumi Segamat...
Aku memanjatkan syukur padaMu Ya Allah...
Syukur kerana doaku Kau makbulkan...
Syukur kerana KAU tidak pernahmeninggalkanku
 biarpun ku keseorangan...

Suatu ketika dulu...
Aku pernah jatuh...bukan saja tersungkur...malahan tertiarap...
Ku hampir putus asa YA Allah...
Namun...berkat sokongan keluarga dan sahabat baik...
Juga berkat pertolonganMu YaAllah...
Aku bangkit...
Merangkak...bertatih, berjalan...
Dan akhirnya aku mampu berdiri menongkah arus...
Dugaan silih berganti...
Namun pengalaman merasai kesakitan yg bukan sedikit...
menjadikan aku seolah-olah immun dgn dugaan yg tiba...
Kulalui hidup yg berliku ini dgn satu tujuan...
Aku hanya mahu membesarkan anak-anakku terutama anak syurgaku sebaik mungkin...
Mahu memberikan yg terbaik buat mereka...
Yg paling penting aku tidak mahu mereka menerima kesan perceraian yg berlaku...

Dan hari ini...
Alhamdulillah...
Hampir separuh mimpiku telah menjadi kenyataan...
Mimi yg indah....
Mimpi yang bertukar menjadi realiti...alhamdulillah...

Syukur sangat....

Selamat tinggal bumi Segamat...
Izinkan aku terus berjuang di bumi Kuantan...



Kekuatan umi.....sayangggg kalian ketat-ketat....




Friday, June 8, 2012

BERHIJRAH....



Alhamdulillah....
Syukur kupanjatkan padaMu Ya Allah....

Doaku termakbul jua....

InsyaAllah...
Sikit masa lagi.....
Kami akan menetap di Kuantan...

Semoga Iman mendapat rawatan dan pendidikan yang lebih baik di sana....

Dari Bandar Seri Putra ke Muar
Dari Muar ke Segamat
dan dari Segamat ke Kuantan...

Semoga Allah mempermudahkan urusan kita...

Biar sesukar mana...
Umi akan terus melangkah untukmu sayang....

Dan terima kasih juga
buat semua pembaca KerikilKehidupan
yg tidak jemu menitipkan doa buat kami....

p/s : maaf terlalu lama tak update...sgt sebok dgn urusan pertukaran...

Thursday, May 17, 2012

SUARA HATI IMAN....





  • Merenung masa depan....



    Ku tak mampu melangkah sendiri...
    Namun ku jua punya hati......


    I am the child who cannot talk.
    You often pity me. I see it in your eyes.

    You wonder how much I am aware of...I see that as well.

    I am aware of much...whether you are happy or sad or fearful,patient or impatient, full of love and desire, or if you are just doing your duty to me.

    I marvel at your frustration, knowing mine to be far greater, for I cannot express myself nor my needs as you do.
    You cannot conceive my isolation, so complete it is at times.
    I do not gift you with clever conversation, cute remarks to be laughed over and repeated.

    I do not give you answers to your everyday questions, responses over my well-being, sharing my needs, or comments about the world around me.

    I do not give you rewards as defined by the world's standards...great strides in development that you can credit yourself.

    I do not give you understanding as you know it.

    What I give you is so much more valuable...I give you instead opportunities.
    Opportunities to discover the depth of your character, not mine; the depth of your love, your commitment, your patience, your abilities; the opportunity to explore your spirit more deeply than you imagined possible.

    I drive you further than you ever go on your own, working harder, seeking answers to your many questions, creating questions with no answers.

    I am the child who cannot talk.

    I am the child who cannot walk.
    The world sometimes seems to pass me by.

    You see the longing in my eyes to get out of this chair, to run and play like other children.

    There is much you take for granted. I want the toys on the top shelf. I need to go to the bathroom...oh...I've dropped my spoon again!

    I am dependent on you in these ways.

    My gift to you is to make you aware of your great fortune, your healthy back and legs, your ability to do for yourself.

     Sometimes people appear not to notice me; I always notice them. I feel not so much envy as desire, desire to stand upright, to put one foot in front of the other, to be independent.

    I give you awareness. I am the child who cannot walk.

    I am the child who is mentally impaired.
    I don't learn easily, if you judge me by the world's measuring stick.

    What I do know is infinite joy in the simple things. I am not burdened as you are with the strifes and conflicts or a more complicated life.

    My gift to you is to grant you the freedom to enjoy things as a child, to teach you how much your arms around me mean, to give you love.

    I give you the gift of simplicity. I am the child who is mentally impaired.
    I am the disabled child. I am your teacher.
    If you allow me, I will teach you what is really important in life.

    I will give you and teach you unconditional love.
    I give you my innocent trust, my dependency upon you.
    I teach you respect for others and their uniqueness.

    I teach you about the sanctity of life.
    I teach you about how very precious life is and about not taking things for granted.

    I teach you about forgetting your own needs and desires and dreams.
    I teach you giving.

    Most of all, I teach you Hope and Faith.

    I am the Disabled Child
    ~Author Unknown~

    * Source : Doc Sazlina Kay...
    The Helping Hands



SELAMAT HARI GURU.....


Semalam, saya menerima satu sms...
Maklumlah rakan-rakan guru wish Selamat Hari Guru...

Namun ada satu sms yg membuat mata saya bergenang...

Dan selesai membaca sms itu saya menangis...

sungguh ianya benar-benar menyentuh hati saya....

Terima kasih kepada sahabat saya yg menghantar sms tersebut... 

SMS nya begini....

Adakala....

Kita dicaci...

Kita dimusuhi...

Kita dimarahi...

Adakalanya juga...

Kita tidak dihargai...:(

Tapi...

Kita kan tetap tersenyum...

Walaupun...dalam kepiluan...

Kita kan tetap melangkah...

Biarpun hampir rebah....

Kita kan tetap tekun,

ikhlas dan sabar...

Meskipun...

Terkadang hati tercalar...

Dan maruah tercabar....

Namun...

Kita kan tetap teguh...

Kerna kitalah GURU SEJATI.....


SELAMAT HARI GURU SAHABATKU.....



Bersama rakan seperjuangan di SKTAR....


Sunday, May 13, 2012

Demam Creeper Crawler



Salam sayang buat semua pembaca KerikilKehidupan...

Thanks a lot kerna sudi singgah di sini...

Huhu...Iman demam...
Bukan demam panas...
Tapi demam sebab Creeper Crawler...

Sebenarnya Creeper Crawler ni adalah kesinambunngan terapi Doc Sham..
Iman diminta belajar merangkak menggunakan Creeper Crawler ni...
Kalau kat US harganya menjangkau RM2000++

Tapi alhamdulillah...rezeki Iman...Creeper Crawler ni umi beli dari admin group 
SuperMum and Super Dad Angel Group,Kak Ju...
Dari Kulim, Kedah...
dan alhamdulillah harganya lebih murah...
Thanks SuperDad Hisham sebab sudi buatkan untuk Iman...

Alhamdulillah dgn bantuan The Helping Hands, Sis Azlina Abdul Aziz dan Sis Sazlina Kay...
Creeper Craler Iman ni telah selamat sampai semalam dari Kuala Lumpur dibawa oleh Siti Suhaila yg mahu pulang ke Segamat...

Hurmmm..Jauh kan perjalanan Creeper Crawler ni...
Umi gelar Creeper ni creeper with lots of love...
Umi bersyukur sgt dipertemukan dgn insan-insan yg berhati mulia ni...
sedia membantu tanpa dibayar dgn nilai wang ringgit...
Hanya Allah sahaja yg mampu membalas budi baik kalian semua...



Cantik kan?? Blue...Favourite colour umi...


sampai2 je terus Iman nak naik...ni sempat lagi tgk TV


Start nak bergerak..tapi masih takut2...


Sebok nak tgk badan dia dalam cermin kat dinding...


See...betapa enjoynya Iman dgn Creeper Crawler ni...

Alhamdulillah...
Berbaloi-baloiii........

* Walaupun Iman dah blh bgn dgn bantuan...merangkak ni satu step penting yg perlu Iman kuasai utk kuatkan trunk, pinggang, kaki dan leher Iman...Dari merangkak Iman baru blh kuasai skill berjalan dgn betul...Moga dgn adanya Creeper Crawler ni...Iman blh mengkoordinasikan badannya dgn baik...

Ameeennn....