Followers

Monday, July 27, 2009

BERDIKARI

BERDIKARI???? Dalam makna perkataan tu...tapi ianya cukup bermakna bagi Iman...sesekali terfikir...entah bilala Iman dapat berdikari dalam ertikata yg sebenarnya....mampu mengurus diri dan buat apa yg mampu dibuat oleh orang lain....tapi siapalah aku nak menentukan semua itu...melihat Iman mampu berdiri di atas kakinya sendiri pun dah cukup bererti, walaupun dgn menggunakan alat bantuan...sekurang-kurangnya Iman merasa apa erti berdiri...

Inilah sebahagian sesi terapi Iman...kadang2 aku cuak jgk nak guna alat ini, aku takut ikatannnya tak kuat dan Iman boleh tersungkur...setakat ni tak delah lagi kemalangan mcm tu...mintak dijauhkan.



ronda-ronda ngan umi...abi tukang ambik gambar...



abi tangkap gambar iman yea?.....



e...eh...umi...berenti...lampu merah la...



jomla jalan-jalan lagi umi....


Pakar terapi Puan Hamidah kata, tulang belakang Iman tak der masalah...tapi kakinya masih ada spastic lagi...ibu jarinya kan mengerengkot kalau dia melaju ke depan...aku kena bykkan simulasi kat tapak kakinya...

Puan Hamidah juga sarankan kami carikan kasut yg boleh bagi full support pada kaki Iman...senang nak gunakan masa sesi terapi...kalau tak, kaki Iman kena bungkus ngan kain...agak kurang selesa...InsyaAllah umi akan usahakan...

Semoga anakku ini terus sihat dan beroleh kesihatan yg baik....Amiiin....

4 comments:

ita zakaria said...

kak, nanti kalau ita dah dpt appoinment baru, leh kite jumpe yer kalau2 samr time.. aritu sarra skip appoinment, x sehat... nih nak continue balik..

~Puteri-Nuur~ said...

kak, cuba akak belikan dia kasut boot phua chu kang tu ;) itu yang therapist Idris cadangkan tapi sampai ke hari ni Put tak jumpa lagi.

Noina said...

seronoknya tgk Iman berdiri..Nabila klu letak dia kat benda alah tuh..huh..nangis je memanjang..huwaaaa!

qaseh said...

haiiii.... cayang miut2 auntie...heee..hee... iman blajar diri ye...rajin2 tau, hencemnya iman ni... leh wat menantu larrrrr....