Followers

Tuesday, June 2, 2009

HATI TERSENTUHHampir sejam melayari blog Fajar Seluas Angkasa, kepunyaan abg Fajaril..

Ada rasa sebak yg berkumpul, ada rasa sayu yang menerpa..tanpa sedar air mata mengalir laju..

Ya Allah..berat mata memandang..berat lagi bahu yang memikul..Tabahnya hati mereka menghadapi satu kehilangan..kehilangan yg abadi..Perginya Amir Yusuf, dlm tenang..meninggalkan seribu memori. Membaca bait demi bait, luahan abg fajaril..cukup syahdu..ada rasa yg terlalu payah dimengertikan..

Mata beralih melihat Iman yg begitu lena dibuai mimpi di dalam buai..melihat mira yg begitu lena memeluk bantal busuknya...Kelahiran keduanya juga melalui pelbagai rintangan, Mira hampir pergi sewaktu di dalam kandungan..Iman pula, pernah dikatakan mempunyai masalah jantung..Walaupun sekadr andaian..ianya ckp meruntun jiwa...Kalaulah spt abg Fajaril..benar2 kenyataan..Tak taulah sama ada aku mampu menghadapinya atau tidak...

Barulah aku faham, mengapa seorng rakan seperjuangan yg pernah juga kehilangan anak..akan berderai air mata setiap kali bertanyakan kisah Iman..sudi bertandang melihat Iman sewaktu Iman baru keluar wad..memeluk Iman dgn air mata berkaca..Ya..baru aku faham erti kerinduan dan kehilangan.. Peritnya untuk diluahkan..

Dan..dalam hati berbisik..Walaupun Iman dilahirkan serba kekurangan, hidup dalam serba keterbatasan..sekurang2nya dia masih bernyawa dan aku bebas memeluknya, bergurau senda dengannya..dan satu rasa yg harus kuungkapkan..AKU BERSYUKUR YA ALLAH........AKU BERSYUKUR........

1 comment:

Lightnur said...

Assalamualaikum

Hati mana yang tak tersentuh dengan suatu kehilangan? Apa lagi kehilangan anak yang kita sendiri lahirkan. Alhamdulillah kita masih ada yang boleh kita peluk. Terima kasih. Semoga tabah selalu, ameen.

Salam mesra
lightnur