Followers

Sunday, June 28, 2009

Alahai Puteriku...

Alahai puteri-puteriku...sekali tgk comel pulak gambar diaorng duk atas pelamin ni ( he..he..puji anak sendiri..)..Gambar ni diambil pakai handset, masa perkahwinan sepupuku pada cuti sek yg lalu.

Tgkla muka mira tu, dia sbnarnya tak suka dipeluk, sbb tula mukanya menyeringai masa aku suruh kak long peluk dia...dia bukan suka kalau org suka bermesra-mesra..

Diaorng ni kalau baik, ok jer..tapi kalau start bergaduh aku yg pening..Main pun tak boleh lama-lama, kak long suka bagi arahan..mira pulak tak suka ikut arahan..kak long pun hotla..pastu mulalah aksi cubit mencubit..aksi tarik rambut..tumbuk menumbuk..pastu menangis..Biasanya kak longla menangis..sakit kena pukul dgn Mira..Masa tu terpaksalah uminya masuk campur..sorang kena naik atas sorang tinggal kat bawah..Nak tidur pun sama..memanglah aku letakkan mereka satu bilik..tapi kak long kena tidur dulu..kalau tak diaorang akan main dan mulalah bergaduh....

Time jaga Iman pun sama, kalau kak long ayun Iman dalam buai...Mira pun nak buai Iman juga..Pastu berebut..hii..geram betul...Tapi time nak lap air liur Iman dua2nya tak nak..geli ...kata mereka...

Tapi satu perkara jer yg ok..time tgk tv..diaorang akan sama-sama pilih channel mana yg diaorng nak tgk, sama ada Disney ke, PHDC ke atau Ceria..Pastu sama-sama sharing makanan..tu yg sweet tu...

Alahai..itulah ragam puteri-puteriku...

3 comments:

sEgAlaNya kU tEriMa said...

hehhee..geram2
mak teh yang jage sekejap ni pow pening kepala dibuatnya..
tp tula yang mak teh x leh lupe..
hehhehe cyg semua..

suealeen said...

eh sungguh kan... time baik tu pijak semut pun tak mati.. mai angin nak bergaduh... pening mak dibuatnya...

Lightnur said...

Assalamualaikum Kerikil Kehidupan

Masha Allah beruntung Iman punya dua orang kakak. Insha Allah bila besar nanti dapat tolong menjaga Iman.

Semoga mereka berdua menjadi anak2 yang solehah yang bakal membanggakan ibubapa mereka, Ameen.